Termini i uslovi korišćenja

Putem online prodavnice omogućavamo Vam kupovinu svih proizvoda iz naše ponude. Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

Firma Leto d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, prometa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom porudžbine ili pregleda/pretraživanja web stranica.

Po završetku procesa kupovine dobićete potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu za kupovinu. U slučaju da eventualno nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kog razloga, naš operater će Vas kontaktirati telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka nekog drugog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda.

U slučaju bilo kakvih problema i nejasnoća prilikom procesa poručivanja slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail: info@leto-pet.rs ili na telefon 011 6301-300, ponedeljak - petak 8.00 - 16.00 časova.

Plaćanje

Naručeni proizvodi plaćaju se pouzećem gotovinski dostavljaču – zaposlenom predstavniku kurirske službe.

Dostava

Naručenu robu na području cele Srbije dostavlja naš partner – kurirska služba, direktno u Vaš dom, odnosno na adresu koju navedete u porudžbenici. Upućivanje proizvoda se vrši u roku od 24 – 48 h od datuma porudžbine. Porudžbine koje primimo nakon 12:00 časova biće obrađene sledećeg radnog dana. Porudžbine primljene dan pre i tokom državnih praznika biće obrađene prvog radnog dana po završetku istih. Ako osoba koja je naručila (koja preuzima) proizvod prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi ostaviti "obaveštenje o prispeću pošiljke" na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave u periodu od 8 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljaocu. Usluga dostave je BESPLATNA bez obzira na vrstu, količinu ili broj naručenih Essential proizvoda.

Ukoliko niste primili robu ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo Vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.

Ispravnost pošiljke i reklamacije

Prilikom dostave robe, molimo Vas da proverite isporučenu robu te eventualna oštećenja odmah reklamirajte dostavljaču. Molimo Vas da uporedite dostavljene proizvode i račun, te ukoliko nešto nedostaje na licu mesta obavestite dostavljača, a ukoliko ste u mogućnosti odmah kontaktirajte i administraciju na telefon:011 6301-300 ili na e-mail: info@leto-pet.rs

Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Ukoliko dostavljeni proizvod ima kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate na e-mail: info@leto-pet.rs kako bismo dogovorili povrat i zamenu takvog proizvoda.

O internet prodavnici

Uslovi poslovanja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Prodavac je Leto d.o.o.., a kupac je posetilac ovih stranica, punoletna osoba, koja popuni elektronsku porudžbenicu, pošalje je prodavcu te izvrši plaćanje.

Porudžbinom artikala kupac prihvata uslove poslovanja navedene na ovim stranicama.

Molimo vas da svoje eventualno neslaganje sa uslovima, bilo u celosti ili delimično, u pisanom obliku dostavite pre svoje prve porudžbine na e-mail: info@leto-pet.rsili na adresu prodavca (LETO d.o.o. Beograd - Batajnički put 3, Zemun, 11000 Beograd).

Leto d.o.o. može porudžbinu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Online shop-a ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netačni, osobito ukoliko sa kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine. Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbe. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

OPŠTI USLOVI POSLOVANjA

Veb stranice na domenu essenzial.rs pokrenula je i uređuje firma Leto d.o.o. Prvim i svakim narednim korišćenjem web stranice smatra se da ste se u potpunosti upoznali sa ovim Uslovima, da su vam jasni i da ih prihvatate. Ako niste saglasni sa njima, molimo da ne pristupate web stranici i ne koristite njene sadržaje. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za Uslove korišćenja, molimo da se obratite na adresu info@leto-pet.rs Izgled i sadržaj veb stranice kao i Uslove korišćenja možemo bilo kada i bez obrazloženja izmeniti, zato vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali sa mogućim promenama. Smatra se da Vaše naknadno korišćenje web stranice predstavlja Vaše prihvatanje svih eventualnih izmena ovih uslova. Firma Leto d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakve moguće posledice proizašle iz promena web sadržaja.

Pregled sadržaja na ovoj adresi moguć je samo za lične svrhe. Zabranjeno je javno prikazivanje, preuzimanje, umnožavanje, prenošenje, objavljivanje, menjanje, reprodukovanje, distribuiranje, učestvovanje u prenosu ili prodaji, izradi kopija, slanju, kao i svakoj drugoj vrsti upotrebe celovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dela te izbor i usklađivanje njihovog sadržaja, bez izričitog pismenog dopuštenja firme Leto d.o.o. Ako je takvo dopuštenje izdato, nije dopušteno brisati ili menjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak te prava trećih lica. Korisnicima se zabranjuje prenošenje i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, pretećih ili nepristojnih, ili na drugi način neprihvatljivih ili protivzakonitih sadržaja, kao i onih kojima se vrši povreda nekih od prava bilo koje strane te posebno sadržaja koji sadrže viruse ili drugi štetan materijal na ovoj veb stranici. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posledica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu sa prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Leto d.o.o. zadržava pravo (ali ne i obavezu) da materijale i sadržaje koje korisnici objavljuju na njegovim stranicama, u potpunosti ili delimično izbriše.

Korišćenjem sadržaja ovih veb stranica korisnik prihvata rizike koji nastaju iz korišćenja ovih web stranica i prihvata korišćenje sadržaja ovih web stranica isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost. Leto d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korišćenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ovih veb stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korišćenja sadržaja ovih web stranica.

Ukoliko Internet stranica pruža mogućnost uspostavljanja veze do drugih Internet stranica na koje nemamo nikakav uticaj, nismo odgovorni za tačnost i potpunost sadržaja drugih Internet stranica niti za negativne posledice koje bi mogle proizaći iz upotrebe drugih Internet stranica.

Zaštita ličnih podataka na internet stranicama kojima upravlja i vodi Leto d.o.o.

Firma Leto d.o.o. je svesna činjenice da su mnogi potrošači i ostali korisnici koji posećuju naše web stranice zabrinuti za podatke koje su dostavili on-line, is a razlogom se pitaju kako se isti čuvaju i koriste. Kako bismo rešili taj problem i pokazali da smo se obvezali na zaštitu ličnih podataka, izradili smo i sprovodimo politiku zaštite ličnih podataka na svojim Internet stranicama, pa vas molimo da je s vremena na vreme proverite, s obzirom na moguće izmene.

Prikupljamo samo one lične podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka nego što je zaista potrebno za učestvovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Lične podatke prvenstveno prikupljamo kako bismo vam mogli poslati izmene i novosti elektronskom poštom, uključiti vas u učestvovanje u nagradnim igrama i obavestiti pobednika, poslati publikacije, brošure i drugi reklamni materijal i odgovoriti na Vaša pitanja ili savete. Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupimo na našim web stranicama nikome izvan firme Leto d.o.o.. bez Vaše dozvole, osim (1) u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obaveza, (2) u slučajevima propisanih zakonom, (3) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili telesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših ličnih podataka, (4) u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu, i (5) u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke.

Firma Leto d.o.o. ne sakuplja podatke maloletnih osoba. Ukoliko ste maloletni, molimo Vas da nam ne šaljete bilo kakve Lične Podatke o sebi, što uključuje Vaše ime, prezime, adresu prebivališta, broj telefona ili e-mail adresu. Prenošenje ličnih podataka od strane maloletnika ne bi se smelo odvijati bez odobrenja roditelja ili staratelja. Ukoliko bi usprkos tome usledilo uspostavljanje kontakta na inicijativu maloletne osobe, u slučaju prenošenja ličnih podataka od strane maloletne osobe, firma Leto d.o.o. izričito odbija primanje bilo kakvih zahteva materijalne ili nematerijalne prirode koji proizlaze iz obrade takve namere kontakta.

Možete u svako doba zatražiti pregled svih ličnih podataka koje smo od vas dobili. Možemo na Vaš zahtev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite.

Slanjem ličnih podataka firmi Leto d.o.o. ispitanik se ne odriče prava koja su zagarantovana propisanim zakonima Republike Srbije kojima se štite lični podaci, a posebno prava da zatraži ispravku ili brisanje vlastitih ličnih podataka iz naše baze ako su isti nepotpuni, netačni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama propisanih zakona Republike Srbije.

Tajnost podataka

Firma Leto d.o.o. se obavezuje da lične podatke neće učiniti dostupnim trećim licima, objavljivati, niti davati trećim licima korišćenje bez prethodne saglasnosti korisnika na kojeg se odnose lični podaci. Želimo jasno reći da prilikom posete ovim stranicama Vaši lični podaci ostaju tajni, osim ukoliko ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili. Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski upisuju, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) Leto d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Slanje poruka elektronskom poštom

Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) sa ličnim podacima po kojima vas je moguće identifikovati, bilo putem e-mail poruke sa pitanjem ili komentarom, ili putem obrasca koji nam dostavljate elektronskom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahteva. Možda ćemo Vaš e-mail poslati drugim zaposlenima ili dobavljačima koji mogu bolje odgovoriti na Vaša pitanja. Svi zaposleni u firmi Leto d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Neovlašćeni pokušaji slanja ili izmene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Ankete, upitnici i reklamne nagradne igre

Povremeno na našim stranicama sprovodimo ankete i upitnike. Podaci koje prikupimo tim anketama i upitnicima koriste se isključivo za potrebe firme Leto d.o.o. Ako na nekoj našoj stranici objavimo uzorak odgovora na anketu, takav uzorak ne sadrži lične podatke. Naše stranice često sadrže obaveštenja o različitim igrama koje organizujemo. Za ona takmičenja i nagradne igre kojima omogućavamo elektronski pristup, koristićemo Vaše lične podatke samo u svrhe realizovanja nagradne igre (npr. za stupanje sa vama u vezu u slučaju pobede). Ne delimo te informacije ni sa kim izvan firme Leto d.o.o. osim sa partnerima koji nam pomažu u organizovanju igara i koji imaju zakonsku obvezu čuvanja tajnosti svih dostupnih podataka. Jednom kada se igra završi, podaci koje ste nam dostavili brišu se nakon određenog vremenskog razdoblja. Firma Leto d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom informacija sa ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namene. Ako imate bilo kakva pitanja ili nejasnoće u vezi sa našom Politikom zaštite ličnih podataka, ili u vezi sa Vašim iskustvima sa ovom Internet adresom, molimo vas da nam se javite.

Leto d.o.o. garantuje za kvalitet proizvoda iz svog prodajnog asortimana. Svi proizvodi su originalne robne marke Essential foods i odgovaraju specifikacijama navedenim na web sajtu ili uputstvu za korišćenje.

Reklamacije

Ukoliko imate reklamaciju na proizvod koji ste kupili naša služba prodaje će Vam pomoći. Možete kontaktirati naš korisnički servis svakim radnim danom od 09:00 do 16:00 časova na broj telefona +381 11 6301-300 ili na e-mail adresu info@leto-pet.rs

Kupac može da izjavi reklamaciju prodavcu u skladu sa članom 56. Zakona o zaštiti potrošača radi ostvarivanja svojih prava iz čl. 52, 54. i 81. ovog zakona, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

Reklamaciju možete izjaviti:

Korisničkom servisu na broj telefona +381 11 6301-300 ili na e-mail adresu info@leto-pet.rs , kako biste dobili uputstva o daljoj proceduri
Reklamirani artikal dostavite u originalnoj ambalaži, Podnesete na uvid račun, kao dokaz o kupovini,
Napišete sažet opis neispravnosti.

Na Vašu reklamaciju odgovorićemo u najkraćem mogućem roku, najkasnije u roku od 8 dana a rešiti je najkasnije u roku od 15 dana. O ishodu Vaše reklamacije bićete obavešteni po donošenju odluke.

Odustajanje od ugovora

U skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potrošača, imate pravo da bez navođenja razloga odustanete od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena (osim u slučaju člana 37. Zakona o zaštiti potrošača ). Ukoliko odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, povraćaj novca ćemo izvršiti najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca za odustanak od ugovora uz prethodno preuzimanje u državinu vraćene robe. Kao kupac, ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim obaveze plaćanja troškova poštarine koja proistekne slanjem robe na našu adresu.

Odustankom od ugovora obavezni ste da popunite i pošaljete Izjavu o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu u elektronskoj formi kliknite na link za preuzimanje obrasca na e-mail adresu info@leto-pet.rs pri čemu ćemo Vas o prijemu obrasca obavestiti elektronskom poštom.

Naši operateri kontaktiraće Vas u najkraćem mogućem roku radi što efikasnijeg osiguranja Vaših prava.