Mekane granule

Zahvaljujući Fleischsaftgarung-u

Sočna suva hrana napravljena po Fleischsaftgarung metodu

Mi koristimo Fleischsaftgarung (FSG) metod kuvanja kako bi napravili našu sočnu suvu hranu. Ovaj metod pripreme hrane je razvijen u kuhinji, a ne u industrijskim uslovima. Ceo proces je baziran na tehnikama, koje vrhunski kuvari često koriste, kako bi meso bilo ukusnije i zdravije kuvanjem u njegovom sopstvenom soku. Fleischsaftgarung (FSG) je pažljivo odabrana kombinacija ovih kulinarskih tehnika i prilagođena potrebama pasa.

Fleischsaftgarung (FSG) je proces u kome se meso kuva u sopstvenim sokovima bogatim nutritientima, baš kao u pravoj domaćoj kuhinji. Naša sočna suva hrana se pravi tako što se meso dugo kuva na niskoj temperaturi u sopstvenim sokovima, gde ti sokovi ne ispravaju zahvaljujući kulinarskoj tehnici koja se zove redukcija.

Fleischsaftgarung proces daje našoj sočnoj suvoj hrani jedinstene karakteristike koje vlasnici i ljubitelji pasa veoma cene.

Fleischsaftgarung (FSG) čuva biološki važne nutritiente u našoj sočnoj suvoj hrani i to zbog toga što

  • ✓ Sokovi iz mesa ostaju u njemu
  • ✓ Niske temperature kuvanja i
  • ✓ Dodatka hladno ceđenih ulja nakon hlađenja na sobnoj temperaturi

Fleischsaftgarung (FSG) metodom nastaje pravi specijalitet za Vašeg psa bez veštačkih aditiva, konzervanasa, boja i pojačivača ukusa. Ovo je zbog:

  • ✓ Niske temperature kuvanja: ovo čuva ukuse u prirodnom sadržaju masti mesa
  • ✓ Redukcije: Ova tehnika pripreme koja se koristi u Fleischsaftgarung-u je dobro poznata kuvarima. Sporo kuvanje ( redukcija ) smanjuje količinu vlage u prirodnim sokovima mesa čineći tako prirodni ukus mesa intenzivnijim

Fleischsaftgarung čini našu hranu lakom za varenje. Ovo se dešava zbog velike količine svežeg mesa koja se koristi za kuvanje, što je osnova za kuvanje mesa u sopstvenim sokovima. Digestivni trakt pasa je prirodno stvoren za varenje mesa. To znači da psi lakše vare meso od ljudi i njihv digestivni trakt upotrebi mnogo više nutritienata iz njega nego ljudski. Zbog toga se hrana napravljena uz pomoć FSG prirodno lakše vari, a nutritienti iz nje se efikasnije koriste. Kao rezultat se dobija manja količina stolice koja je kompaktna, stabilnog oblika i nema jak miris. Struktura stolice čini da Vaš pas lakše obavlja nuždu ( jednom ili dva puta dnevno )

Jedna od tehnika koja se koristi kod Fleischsaftgarung-a je redukcija koja se godinama koristi u kulinarstvu. Redukcija intenzivira prirodne ukuse mesa ali takođe učvršćuje strukturu mesa što čini našu sočnu suvu hranu mekanom i pruža psima uživanje pri žvakanju. Ovo se dešava zahvaljujući očuvanju prirodnih sokova mesa.

Fleischsaftgarung takođe znači da nema nadimanja stomaka nakon obroka, koje se često javlja nakon konzumiranja konvencionalnih hrana za pse. Ovo ima mnogo pozitivnih efekata koji poboljšavaju kvalitet života Vašeg psa.

Sočna suva hrana napravljena Fleischsaftgarung metodom sadrži samo neophodne ugljene hidrate dobre za zdravlje Vašeg psa. Ne sadrži gluten, pšenicu, soju i GMO. Redukcija ugljenih hidrata na samo one neophodne za zdravlje pasa takođe smanjuje stvaranje kamenca na zubima.

Fleischsaftgarung (FSG) metodom se proizvodi hrana na isti način na koji se proizvodi hrana visokog kvaliteta za ljudsku konzumaciju. Time smo postigli da je naša hrana za pse po kvalitetu ekvivalent visoko kvalitetnoj hrani za ljudsku konzumaciju. Na prvi pogled, ovo se može činiti preterano nekim vlasnicima pasa. Ali nije pošto je pas čovekov najbolji prijatelj. Pas je napustio šumu kako bi provodio svoj život pored čoveka pre oko 15000 godina. Danas, pas deli naš životni prostor i oseća se kao pravi član porodice. Šuma je psima i dalje jako zabavna ali ne toliko koliko način života koji danas vode. Porodica je zamenila čopor. Nekada je položaj u čoporu bio krucijalan za dobrobit psa. Danas je to njegov položaj u okviru porodice. Prema tome, pas ne bi trebao da se oseća zapostavljenim u bilo kom segmentu života u odnosu na ostale članove porodice. Shodno tome, mi hranu napravljenu Fleischsaftgarung metodom ne zovemo “pseća hrana”. Na kraju krajeva, član porodice ili najbolji prijatelj se ne hrani na isti način kao životinje u štali.

U svetu prepunom marketinških slogana, jako je teško razlikovati one dobre proizode od loših. Zato smo odlučili da angažujemo TÜV-Süd Elab da redovno i nezavisno testira našu hranu napravljenu Fleischsaftgarung metodom i da objavljuje parametre testiranja i rezultate tako da budu dostupni javnosti.

Parametri testiranja se postavljaju u formi pitanja:

Da li hrana napravljena Fleischsaftgarung metodom zaista sadrži onoliki procenat svežeg mesa koliko se navodi u reklami?

  • ✓ Da. Ovo je potvrđeno TÜV-Süd Elab testom

Da li su deklaracije na hrani ispravne i tačne?

  • ✓ Da. Ovo je potvrđeno TÜV-Süd Elab testom

Da li je hrana napravljena Fleischsaftgarung metodom bezbedna sa bakteriološke tačke gledišta, tj da ne sadrži bacile i bakterije ( poput Enterobakterije, Ešerihije kolli, Bacillus cereus, Stafilokoke, Clostridium perfringens, Salmonelu i ostale ), kvasce/buđi kao i teške metale i mikotoksine?

  • ✓ Da. Ovo je potvrđeno TÜV-Süd Elab testom

Sve informacije su dostupne na linku: www.tuvsud.com/elab/PLATINUM

Naši proizvodi

Adult Chicken

Kompletna hrana - piletina

Adult Iberico + Greens

Kompletna hrana - Iberiko

Adult Beef + Potato

Kompletna hrana - govedina

Adult Lamb + Rice

Kompletna hrana - jagnjetina

Puppy Chicken

Kompletna hrana za mlade pse i štence - Piletina