Fleischsaftgarung (FSG)

Hrana za pse dovoljno kvalitetna i za ljudsku konzumaciju

Vlažna hrana pripremljena sa Fleischsaftgarung (FSG) metodom kuvanja

Mi koristimo Fleischsaftgarung (FSG) kako bi napravili našu vlažnu hranu. Ovaj metod je razvijen u kuhinji, a ne u industrijskim uslovima. Metod je baziran na na tehnikama koje vrhunski kuvari često koriste kako bi meso bilo ukusnije i zdravije kuvanjem u njegovom sopstvenom soku. Fleischsaftgarung (FSG) je pažljivo odabrana kombinacija ovih kulinarskih tehnika prilagođena potrebama pasa.

Fleischsaftgarung (FSG) je proces u kome se meso kuva u sopstvenim sokovima bogatim nutritientima, baš kao u svakoj ozbiljnoj kuhinji. Naša vlažna hrana se pravi tako što se meso dugo kuva na niskoj temperaturi u sopstvenim sokovima gde ti sokovi ne ispravaju, koristeći kulinarsku tehniku koja se zove redukcija. Ova tehnika kuvanja funkcioniše samo u Tetra Recart® kartonskoj ambalaži jer ona omogućuje brže dostizanje unutrašnje temperature svežeg mesa preko uskih strana nego klasične konzerve.

Fleischsaftgarung (FSG) proces daje našoj vlažnoj hrani osobine koje vlasnici i ljubitelji pasa veoma cene:

Fleischsaftgarung (FSG) čuva biološki važne nutritiente u našoj vlažnoj hrani i to zbog toga što

 • ✓ Sokovi iz mesa ostaju u njemu
 • ✓ Skraćeno vreme kuvanja u poređenju sa konvencionalnom vlažnom hranom u limenkama i
 • ✓ Činjenica da se mesni sokovi ne razblažuju.

Fleischsaftgarung (FSG) stvara pravu poslasticu za Vašeg psa bez veštačkih aditiva, konzervanasa, boja i pojačivača ukusa. Ovo je zbog:

 • ✓ Niske temperature kuvanja: ovo čuva ukuse u prirodnom sadržaju masti mesa.
 • ✓ Tehnika brzog kuvanja, nežna metoda kuvanja u Tetra Recart® ambalaži, znači da se ukus ne gubi tokom kuvanja, kao što je često slučaj sa konzerviranim mesom.

Fleischsaftgarung (FSG) čini našu hranu lakom za varenje. Ovo se dešava zbog velike količine svežeg mesa koja se koristi za kuvanje što je osnova za kuvanje mesa u sopstvenim sokovima. Digestivni trakt pasa je prirodno stvoren za varenje mesa. To znači da psi lakše vare meso od ljudi i njihov digestivni trakt koristi mnogo više nutritienata iz njega nego ljudski. Zbog toga se hrana napravljena uz pomoć Fleischsaftgarung-a (FSG) prirodno lakše vari, a nutritienti iz nje efikasnije koriste. Kao rezultat se dobija manja količina stolice koja je kompaktna, stabilnog oblika i nema jak miris. Struktura stolice čini da Vaš pas lakše obavlja nuždu ( jednom ili dva puta dnevno )

Fleischsaftgarung (FSG) takođe znači da nema nadimanja stomaka nakon obroka koje se često javlja nakon konzumiranja konvencionalnih hrana za pse. Ovo ima mnogo pozitivnih efekata koji poboljšavaju kvalitet života Vašeg psa.

Vlažna hrana napravljena Fleischsaftgarung (FSG) metodom sadrži samo neophodne ugljene hidrate dobre za zdravlje Vašeg psa. Ne sadrži gluten, pšenicu, soju i GMO. Redukcija ugljenih hidrata na samo one neophodne za zdravlje pasa takođe smanjuje stvaranje kamenca na zubima.

Fleischsaftgarung (FSG) metod proizvodi hranu na isti način na koji se proizvodi hrana visokog kvaliteta za ljudsku konzumaciju. Time se proizvodi hrana za pse koja je po kvalitetu ekvivalent visoko kvalitetnoj hrani za ljudsku konzumaciju. Na prvi pogled, ovo se može činiti preterano nekim vlasnicima pasa. Ali nije, pošto je pas čovekov najbolji prijatelj. Pas je napustio šumu kako bi provodio svoj život pored čoveka pre oko 15000 godina. Danas, pas deli naš životni prostor i oseća se kao pravi član porodice. Šuma je psima i dalje jako zabavna ali ne toliko koliko način života koji danas vode. Porodica je zamenila čopor. Nekada je položaj u čoporu bio krucijalan za dobrobit psa. Danas je to njegov položaj u okviru porodice. Prema tome, pas ne bi trebao da se oseća zapostavljenim u bilo kom segmentu života u odnosu na ostale članove porodice. Shodno tome, mi hranu napravljenu Fleischsaftgarung (FSG) metodom ne zovemo “pseća hrana”. Na kraju krajeva, član porodice ili najbolji prijatelj se ne hrani na isti način kao životinje u štali.

U svetu prepunom marketinških slogana, jako je teško razlikovati dobre proizvode od loših. Zato smo odlučili da unajmimo TÜV-Süd Elab da redovno i nezavisno testira našu hranu napravljenu Fleischsaftgarung (FSG) metodom i da objavljuje parametre testiranja i rezultate tako da budu dostupni javnosti.

Parametri testiranja se postavljaju u formi pitanja:

Da li hrana napravljena Fleischsaftgarung (FSG) metodom zaista sadrži onoliki procenat svežeg mesa koliko se navodi u reklami?

 • ✓ Da. Ovo je potvrđeno TÜV-Süd Elab testom

Da li su deklaracije na hrani ispravne i tačne?

 • ✓ Da. Ovo je potvrđeno TÜV-Süd Elab testom

Da li je hrana napravljena Fleischsaftgarung (FSG) metodom bezbedna sa bakteriološke tačke gledišta, tj da ne sadrži štetne bacile i bakterije ( poput Enterobakterije, Ešerihije kolli, Bacillus cereus, Stafilikoke, Clostridium perfringens, Salmonele i ostalih ), kvasce/buđi kao i teške metale i mikotoksine?

 • ✓ Da. Ovo je potvrđeno TÜV-Süd Elab testom

Sve informacije su dostupne na linku: www.tuvsud.com/elab/PLATINUM

Da bi konzervisana hrana dostigla svoju temperaturu jezgra, limenke se zagrevaju znatno duže od Tetra Recart® kartona zbog svog oblika. Konzervirano meso je često prepečeno na ivicama do trenutka kada meso u sredini pleha dostigne svoju optimalnu temperaturu u jezgru. Kako se meso kuva nastaje i ukus konzerviranog mesa. Iz tog razloga, mokra hrana koju proizvodi Fleischsaftgarung (FSG) dostupna je samo u Tetra Recart® kutiji. U poređenju sa konzervama, Tetra Recart® kartoni su takođe

 • ✓ Ekološki prihvatljiviji ,
 • ✓ Više uštede prostora i
 • ✓ Lakši za upotrebu

Naši proizvodi

Menu Adult Chicken

Kompletna hrana - piletina

Menu Adult Fish + Chicken

Kompletna hrana - riba + piletina

Menu Adult Turkey + Salmon

Kompletna hrana - ćuretina + losos

Menu Adult Beef + Chicken

Kompletna hrana - govedina + piletina

Menu Puppy Chicken

Kompletna hrana za mlade pse i štence - Piletina

Menu Adult Iberico + Turkey

Kompletna hrana - patka + ćuretina

Premium pakovanje

Ne samo u pripremi bez vode, već iu pakovanju PLATINUM ide drugačijim i inovativnim putem. Tetra Recart® pakovanje uverava na različitim osnovama: kombinuje jednostavan i inovativan koncept pakovanja sa dobrim ekološkim profilom i ekonomičnom upotrebom resursa.

Ekološka ambalaža

Tetra Recart kutija PLATINUM menija se sastoji od 67% kartonske kutije i stoga se zasniva na dve trećine obnovljivih izvora. Jedina stvar koja dolazi od obnovljivih resursa na konvencionalnoj konzervi je papirna etiketa (3%).

FSC sertifikovan

Pored toga, materijal koji se koristi za Tetra Recart® karton je iz šuma sa FSC sertifikatom i/ili je recikliran. Ovim birate proizvod iz kontrolisanih izvora, koji odgovara ambicioznim ekološkim i društvenim standardima tokom proizvodnje. Međunarodna ekološka oznaka FSC garantuje praćenje materijala bez razmaka.

Održivost

Ponašanje potrošača se menja, a time i potražnja za održivim pakovanjem raste. PLATINUM je uveren da je važno doprineti ekološki prihvatljivom materijalu za pakovanje.

Iz ljubavi prema prirodi

Tetra-Recart ambalaža se u potpunosti može reciklirati. Za odlaganje, jednostavno ga preklopite i bacite ekološki kroz dvostruki sistem. Tako se pakovanje lako može koristiti za proizvodnju novih i korisnih proizvoda.

Manje prostora za odlaganje, više prostora

Dobili ste više prostora za skladištenje zahvaljujući pravougaonom obliku pakovanja Tetra Recart. U poređenju sa konzerviranom mokrom hranom za pse, štedite 40% prostora. Dalje, naša mokra hrana za pse ne samo da štedi prostor i lagana je, već je i otporna na lomljenje. A Tetra Recart® pakovanje štiti hranljive materije u PLATINUM meniju dok traje 36 meseci.

Manji uticaj na životnu sredinu

Tetra Recart® pakovanje je posebno lagano - za razliku od drugih vrsta ambalaže (npr. limenke) teži samo oko 60%. A zbog pravougaonog oblika više pakovanja staje u kamion (u poređenju sa konvencionalnim limenkama). Ovo takođe utiče na uticaj na životnu sredinu.

Ugljen otisak u poređenju

U poređenju sa konzervama, Tetra Recart® pakovanje ima 81% nižu emisiju ugljen-dioksida tokom životni ciklus proizvoda.

U poređenju sa konzervama ili čašama, Tetra Recart® pakovanje štedi dodatnih 60% energije tokom proizvodnje, raspodela i odlaganje.