Main picture

Prolećne aktivnosti

uz MeatCrisp hranu iz Freshmeatdryer-a

MeatCrisp - hrana napravljena Freshmeatdryer-om

Novo i neodoljivo ukusno:
MeatCrisp Fish

Saznaj više
Snoppy Picture

Kategorije proizvoda

Hrana prilagođena mačkama zahvaljujući svežem mesu

Mačke su po prirodi mesojedi. Neophodno im je meso i životinjski proteini radi normalnog funkcionisanja organizma. Metabolizam mačaka je napravljen tako da energiju crpi iz životinjskih proteina. Shodno tome, meso treba da bude glavni sastojak hrane za mačke. Kao mesožder, mačka zavisi od visokog sadržaja proteina u hrani i jako ih dobro metaboliše. Iz tog razloga smo se mi u PLATINUM-u od početka fokusirali na meso. Obrađujući sveže meso u mogućnosti smo da očuvamo važne nutriente i obezbedimo da u hrani bude veliki procenat mišićnog otkoštanog mesa. Kako mačke ponekad jedu svoj plen u celosti, one unose dodatne komponente u svoj organizam ( trave, bilje, žitarice, voće i povrće ) što ima pozitivno dejstvo na varenje i digestivni trakt. Sve ovo smo uzeli u obzir kada smo stvarali našu hranu za mačke.

Hrana za mačke napravljena Freshmeatdryer-om

Meso se lakše vari kada se termički obrađuje. Naučnici sa Harvarda su ustanovili da se proteini koji su termički obrađeni lakše vare od svežeg mesa. Ovo važi kako za ljude tako i za životinje. Pored toga, termička obrada ubija sve patogene koji se nalaze u mesu ( bacile i bakterije ) čime se organizam čuva od trošenja dragocene enegrije na borbu protiv infekcija. Priprema hrane Freashmeatdryer-om omogućava da se hrana u celosti napravi od iskljućivo svežeg mesa što čini da MeatCrisp odskače u svakom pogledu od komercijalnih hrana za mačke. Kako bi očuvali dragocene mikro nutriente i amino kiseline koji su neophoodni za zdravlje mačaka odlučili smo se za nižu temperaturu pripreme. Zahvaljujući većem sadržaju mesa, udeo proteina u MeatCrisp-u je veći nego u ostalim hranama koje se pripemaju uglavnom od koštanog brašna, prerađevina od mesa i proteina biljnog porekla. Pored toga, prirodni ukus mesa koji mačke obožavaju je u potpunosti sačuvan.

Industrijska suva hrana za mačke

Suva hrana se obično priprema ekstrudiranjem, presovanjem ili pečenjem.

Ekstrudirana hrana suva hrana za mačke

Ova hrana se priprema tako što se masa nalik testu zagreva na velikim temperaturama pod pritiskom, presuje kroz creva i onda suši. Meso nije glavni sastojak u mnogim ekstrudiranih suvim hranama za mačke. Ekstrudirana suva hrana za mačke može sadržati maksimum 25% svežeg mesa. Ukoliko se udeo svežeg mesa poveća, same granule krenu da se raspadaju. Stoga, ekstrudirana suva hrana za mačke se uglavnom sastoji od koštanog brašna ili prerađevina od mesa.

Hladno presovana suva hrana za mačke

Ova hrana se uglavnom pravi na isti način kao granulirana hrana za farmske životinje pa tako peleti namenjeni ishrani svinja ili krava izgledaju jako slično onima napravljenim za pse i mačke. Ipak, presovana suva hrana za mačke se uglavnom pravi od brašna poput kukuruznog, pirinčanog, koštanog. Kada hladno presovanu hranu za mačke stavite u čašu hladne vode pretvoriće se u brašno u roku od sat vremena. Termin "hladno presovana" nije u potpunosti tačan kako se sastojci poput koštanog brašna prethodno termički obrađuju.

Pečena suva hrana za mačke

Pečena suva hrana za mačke se može praviti sa visokim sadržajem svežeg mesa. Ipak, smesa za ovako pripremljenu hranu se zahgreva duže nego ona za esktrudiranu suvu hranu za mačke.

Prednosti hrane napravljene Freshmeatdryer-om

Ova hrana svojim sastavom u vidu svežeg mesa, žitarica bez glutena i ostalih sastojaka, pruža brojne benefite po zdravlje mačaka. Ovo sve rezultira visokim sadržajem proteina, nutrienata i lakom svarljivošću.
Naša hrana takođe ne sadrži atraktante poput mačije trave. Pogodna je za ishranu i najizbirljivijih mačaka koje odbijaju da jedu konvencionalnu suvu hranu za mačke. Zbog jedinsvene tehnike pripreme ukusni mesni sokovi i mast kao nosilac ukusa mesa, ostaju u hrani što ovu hranu čini posebno ukusnom. Kako organizam mačke ne može da funkcioniše bez taurina, prilagodili smo sadržaj ove esencijalne amino kiseline u našoj hrani kako bi mačkama pružili optimalne dnevne količine i na taj način obezbedili pravilno funkcionisanje organizma.