MeatCrisp Kitten Chicken

Kompletna suva hrana za mačiće i mlade mačke - Piletina

1/3

Detalji o proizvodu

Detalji o proizvodu

Sastav proizvoda

Ishrana PLATINUM MeatCrisp-om

Dostupnost

Detalji o proizvodu

Ovo je prva kompletna hrana napravljena Freshmeatdryer-om ( sertifikovana tehnika sušenja svežeg mesa cirkulacijom vazduha na niskim temperaturama ). Sadrži prirodne nutriente i amino kiseline što je čini najbližom prirodnoj hrani kojom se mačke hrane. Ukoliko hranite Vašu mačku MeatCrisp-om biće zadovoljnija, opuštenija a samim tim i srećnija. Hrskava tekstura i ukus pravog mesa učiniće da Vaša mačka neće želeti da jede nijednu drugu hranu za mačke. MeatCrisp ne sadrži atraktante ( pojačivače ukusa ).

Prednosti MeatCrisp-a

✓ 83% svežeg mesa ( bez mesnog brašna i prerađevina od mesa )

✓ Prirodni sastojci

✓ Ne sadrži atraktante ( pojačivače ukusa )

✓ Bez žitarica koje sadrže gluten

✓ Bogata nutrientima i laka za varenje

✓ Optimalan sadržaj taurina

Sastav proizvoda

Sastav

Sveže pileće meso 83%, Flor de Maiz (najfinije kukuruzno brašno), svež losos, mešavina krompira*, graška* i pirinča, pivski kvasac*, biljna vlakna*, jaje*, so, lososovo ulje, koren cikorije* (FOS) . (*sušeno)

Analitički sastav

Sirovi proteini 35% Sirova vlakna 3%
Sirova mast 17% Kalcijum 1,1 %
Sirovi pepeo 6,9 % Fosfor 1 %

Dodaci po kilogramu proizvoda

Vitamini: 3a672a/vitamin A 35.000 IU, 3a671/vitamin D3 1.500 IU, 3a700/vitamin E 200 mg. Elementi u tragovima: 3b101/gvožđe 40 mg, 3b203/jod 1,5 mg, 3b405/bakar 10 mg, 3b505/mangan 10 mg, 3b502/mangan 20 mg, 3b603/cink 80 mg, 3b50 mg/mg 3b612 , 3b802/selen 0,10 mg, 3a370/taurin 1,500 mg.

Energetska vrednost na 100g

386 kcal

Ishrana PLATINUM MeatCrisp-om

Prelazak na ishranu PLATINUM MeatCrisp-om

Pređite na ishranu ovom hranom tako što ćete mački davati, za početak, najmanju količinu hrane iz tabele i to nekoliko dana. Nakon nedelju dana mačka će se u potpunosti navići na ovu hranu.

Ukoliko mačka i dalje odbija ovu hranu, vratite se na hranu koju hoće da jede i počnite proces prelaska na našu hranu ali u dužem vremenskom periodu. Ne dozvolite da mačka danima ne jede ništa jer to može biti štetno po njeno zdravlje. 

Tabela ishrane

Težina mačke u kg Preporučena dnevna količina hrane u g
32 41
3 54
4 65
5 76
6 86
7 95
8 104

Neka sveža voda bude dostupna u svakom trenutku.

Dostupnost

Uskoro ponovo dostupan.

Prijavite se na mail listu kako bi Vam poslali obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan.

Molimo Vas da izaberete neku od ponuđenih opcija!

Vaš Platinum

Često postavljena pitanja

Često postavljana pitanja

Da li PLATINUM izvodi eksperimente na životinjama?
Ne, možete se osloniti na to da se eksperimenti na životinjama ne vrše ni u jednom koraku proizvodnje i razvoja ove hrane, kako od strane nas tako i treće strane.
Koliki je sadržaj mesa u MeatCrisp-u?
PLATINUM MeatCrisp sadrži 83% svežeg mesa. Ovo zadovoljava potrebe mačaka za dnevnom količinom proteina. Metabolizam mačke je prilagođen visokim sadržajima proteina te one vrlo lako vare ovu hranu.
Koji je rok trajanja MeatCrisp-a?
Rok trajanja je 18 meseci od datuma proizvodnje
Koji je najbolji način za čuvanje MeatCrisp-a?
Kako bi se izbegao gubitak ukusa preporučuje se držanje MeatCrisp-a u originalnoj ambalaži. Zahvaljujući sistemu zatvaranja koji se ne oštećuje, ambalaža se može otvarati i zatvarati neograničen broj puta.
Držanje u originalnoj ambalaži takođe obezbeđuje zaštitu od kontaminacije bacilima i parazitima.
Zašto se MeatCrisp pravi od svežeg mesa?
Ova hrana svojim sastavom u vidu svežeg mesa, žitarica bez glutena i ostalih sastojaka, pruža brojne benefite po zdravlje mačaka. Sve to rezultira visokim sadržajem proteina, nutrienata i lakom svarljivošću. Naša hrana takođe ne sadrži atraktante ( pojačivače ukusa ) poput mačije trave. Pogodna je za ishranu i najizbirljivijih mačaka koje odbijaju da jedu konvencionalnu suvu hranu za mačke. Zbog jedinstvene tehnike proizvodnje ukusni mesni sokovi i mast kao nosilac ukusa mesa, ostaju u hrani što ovu hranu čini posebno ukusnom. Kako organizam mačke ne može da funkcioniše bez taurina, prilagodili smo udeo ove esencijalne amino kiseline u našoj hrani kako bi mačkama pružili optimalne dnevne količine i na taj način obezbedili pravilno funkcionisanje organizma.
Da li mogu svojoj mački da pored ove hrane dajem i vlažnu hranu?
MeatCrisp je kompletna suva hrana koja sadrži sve nutriente neophodne za pravilno funkcionisanje organizma mačke. Naravno, po želji možete nastaviti da hranite svoju mačku vlažnom hranom ali u posebnoj posudi. Iz našeg iskustva nije preporučljivo mešanje MeatCrisp-a i vlažne hrane jer mačke ne vole tu kombinaciju. Obratite pažnju ukoliko Vaša mačka ima alergije na neke sastojke hrane. U tom slučaju nikako se ne preporučuje da se sastav vlažne hrane razlikuje mnogo od sastava MeatCrisp-a. Posebno se mora voditi računa da izvor proteina ( npr piletina ) bude identičan.
Koliko puta dnevno treba hraniti mačku?
Preporučuje se davanje nekoliko manjih obroka u toku dana. Ipak, koliko će obroka mačka imati zavisi od njenih navika. Svakako, ako se odlučite na nekoliko obroka , podelite preporučenu dnevnu količinu hrane na broj obroka i ne prelazite dnevni limit. Hranjenje iz automatske hranilice je takođe moguće a MeatCrisp je idealna hrana za taj način hranjenja.
Kako da znam da li moja mačka ima idealnu težinu?
Merenje telesne težine je dobar pokazatelj. Ipak idealna telesna težina se razlikuje od rase do rase. Najbolji način da procenite opšte stanje Vaše mačke je dodirom i pogledom. Rebra ne bi trebalo da štrče ali ni da budu sakrivena pod debelim slojem masnih naslaga. Laganim pritiskom tokom maženja trebalo bi da napipate rebra. Struk bi trebalo da bude vidljiv u zavisnosti od dužine dlake ali svakako takav da može da se napipa i bude uži od grudnog koša. Pored toga, pregib između abdomena i zadnjih nogu treba da bude vidljiv i bez masnih naslaga.
Zašto MeatCrisp sadrži taurin i u kojim količinama?
Taurin je amino kiselina koja je neophodna za funkcionisanje organizma mačaka. To znači da organizam mačke ne može sam da proizvede ovu amino kiselinu te se ona mora uneti kroz hranu. Količina taurina u MeatCrisp-u je optimalna funkcionisanje organizma zdrave mačke.
Kada treba preći sa ishrane Kitten hranom na ishranu Adult hranu?
Kako je Kitten hrana posebno prilagođena ishrani mačića od 2. meseca života i mladih mačaka prelazak na Adult hranu se preporučuje kada mačka navrši 12 meseci starosti.