Puppy Chicken

Kompletna hrana za mlade štence i mlade pse - piletina

1/3

Detalji o proizvodu

Detalji o proizvodu

Sastav proizvoda

Uputstvo za hranjenje

Dostupnost

Detalji o proizvodu

Koristimo Fleischsaftgarung (FSG) metodu za pripremu naše sočne suve hrane za Puppy Chicken. FSG je metoda pripreme svežeg mesa. Razvijena je u kuhinji, a ne u industriji stočne hrane. Metoda se zasniva na tehnikama koje profesionalni kuvari često koriste kako bi meso učinili ukusnijim i zdravijim upotrebom mesnih sokova. Fleischsaftgarung (FSG) je pažljivo odabrana kombinacija ovih tehnika kuvanja, prilagođena fizičkim potrebama i interesovanjima pasa. FSG je proces u kome se sveže meso kuva u sopstvenom mesnom soku bogatom hranljivim sastojcima, baš kao u kuhinji. Naša sočna suva hrana za štence i mlade pse se proizvodi kada se sveže pileće meso kuva na niskoj temperaturi tokom dužeg vremenskog perioda, a sok od mesa se konstantno koncentriše pomoću tehnike kuvanja poznate kao redukcija.

Zbog jedinstvene FSG metode pripreme, naša hrana je:

✓ Posebno hranljiva

✓ Prava poslastica za Vašeg psa

✓ Mekana zbog visokog sadržaja isključivo svežeg mesa i mesnih sokova

✓ Visoko svarljiva

✓ Ne otiče u stomaku psa (bez nadimanja i značajno smanjuje šansu za pojavu za torzije želuca)

✓ Sadrže manje ugljenih hidrata

Fleischsaftgarung (FSG) metoda pripreme čini Platinum hranu za pse ekvivalentnom visokokvalitetnoj ljudskoj hrani. Našu hranu za pse redovno testiramo u jednom od najpoznatijih nezavisnih centara u Nemačkoj - TUV SUD ELAB.

Sastav proizvoda

Sastav

Sveže pileće meso (73%), mleveni pirinač, sušena riba, pileća masnoća , hidrolizovana živina, lososovo ulje, sušena pulpa cvekle, sušeni pivski kvasac, hladno ceđeno ulje lana, hladno ceđno ulje maslina, kalijum hlorid (kalijumova so).

Analitički sastav

Sirovi proteini 27,0 % Sirova vlakna 2,0 %
Sirova ulja i masti 16,0 % Kalcijum 1,5 %
Sirovi pepeo 7,9 % Fosfor 1,0 %
Vlaga (prirodni sadržaj) 19,0 %

Dodaci po kilogramu proizvoda

Hranljivi dodaci po kilogramu: Vitamini, provitamini i hemijski dobro definisane supstance koje imaju sličan efekat: (E - 672) vitamin A: 10, 000 IU, (E - 671) vitamin D3: 1, 600 IU, (3a700) vitamin E (alfa - tokoferol acetate): 150 mg, vitamin K1: 2 mg, vitamin B1 (tiamin mononitrat): 6 mg, vitamin B2 (riboflavin): 10 mg, (3a831) vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid): 3 mg, vitamin C (ascorbyl monofosfat kalcijum sodium so): 70 mg, vitamin B12: 40 mcg, niacin: 20 mg, pantotenska kiselina (kalcijum D - pantotenat): 20 mg, biotin (D(+) - biotin): 200 mcg, folna kiselina: 300 mcg, holin (holin hlorid): 1, 500 mg; Elementi u tragovima ili jedinjenja elemenata u tragovima: (E - 1) fero sulfat, heptahidrat: 75 mg, (E - 2) kalijum jodid: 1. 5 mg, (E - 3) kobalt - (II) - carbonate, monohidrat: 1 mg, (E - 4) bakar - (ll) - sulfat, pentahidrat: 19 mg, (E - 5) mangan - (ll) - sulfat, monohidrat: 40 mg, (E - 6) cinc oksidi: 190 mg, (E - 8) natrijum selenit: 0. 3 mg.

Proizvođač: Biolojicali
Zemlja porekla: EU

Uputstvo za hranjenje

Prelazak na ishranu PLATINUM sočnom suvom hranom

Preporučujemo prelazak na Platinum sočnu suvu hranu bez perioda prilagođavanja počveši od 10-te nedelje života. Nije neophodno polako uvoditi hranu u ishranu Vašeg šteneta i mešanje sa hranom kojom je prethodno hranjeno.

Količina hrane u g

Starost psa
Procenjena težina od
odraslog psa
2 meseca 4 meseca 6 meseci 8 meseci 10 meseci 12 meseci
Tabela ishrane
2,5 kg 50g 55g 60g 55g 55g 50g
5 kg 85g 105g 110g 100g 95g 85g
7,5 kg 115g 145g 150g 140g 135g 115g
10 kg 130g 160g 175g 165g 160g 150g
12,5 kg 145g 180g 195g 185g 180g 165g
15 kg 160g 215g 220g 215g 215g 190g
20 kg 205g 260g 275g 270g 270g 250g
30 kg 270g 360g 370g 370g 365g 325g
40 kg 320g 420g 440g 500g 455g 425g
60 kg 370g 580g 605g 650g 630g 600g
80 kg 410g 710g 750g 820g 810g 750g

Prilikom hranjenja obratite pažnju na sledeće:

Poslužite hranu suvu ili malo natopljenu vodom.

Poslužite odmah bez dugog perioda natapanja.

Uvek obezbedite svom psu svežu pijaću vodu.

Tabela ishrane je informativnog karaktera te se dnevne količine hrane trebaju prilagoditi individualnim potrebama psa.

Preuzmi tabelu ishrane u PDF-u

Dostupnos

Uskoro ponovo dostupan.

Prijavite se na mail listu kako bi Vam poslali obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan.

Molimo Vas da izaberete neku od ponuđenih opcija!

Vaš Platinum

2019, 2020 i 2021 najbolje ocenjena hrana za pse na nezavisnom onlajn portalu CheckForPet. Preko 50.000 pozitivnih recenzija kupaca u Trusted Shops-u.

Često postavljena pitanja

Naše iskustvo govori

Fiona je veoma aktivan pas, ali je i pomalo razmažena. Nije svaka hrana dovoljno dobra za nju. Sa PLATINUM-om smo konačno pronašli hranu koju ona zaista voli da jede. Ona voli i vlažnu i suvu hranu.

Michelle H. sa svojim psom Fionom

Uno je razigran i živahan foks terijer. Hrana je za njega takođe i izvor zabave. Već smo koristili PLATINUM sočnu suvu hranu za pse u školi za pse da ga nagradimo za slušanje komandi ili da ga motivišemo za nove trikove. Takođe voli kada ih stavimo u njegovu kuglicu za hranu, i mora da je kotrlja da bi pustio male komadiće.

Svaki put kada naručujemo PLATINUM sočnu suvu hranu u porudžbinu dodamo i poslastice. One se služe posebnim danima. Da, Uno je malo razmažen.

Kornelija V. sa svojim psom Unom

Imam samo pozitivna iskustva sa Vašom hranom. Moj labrador ima osetljiv stomak, ali do sada je dobro podnosio Vašu hranu.

Pomogli ste mu da se oslobodi simptoma.

Pa hvala Vam!

Gernot M. sa svojim psom Lavom

Jeo je različite brendove i vrste hrane. Međutim, nakon nekog vremena, hrana mu nije više prijala, pa bismo probali drugu, i to je trajalo neko vreme.

Prešao sam na PLATINUM pre više od 2 godine i od tada on nikada nije imao problema. Veoma dobro podnosi hranu, i mokru i suvu. Glavni razlog zašto sam odabrao PLATINUM bio je visok sadržaj mesa. Takođe, mokra hrana zaista dobro miriše, a suva je blago mekana. Takođe je veoma zdrav.

Veoma smo srećni što smo prešli na PLATINUM i ostaćemo verni kupci.

Ivon A. sa svojim psom Rokijem

Još od kada je bio štene jede PLATINUM suvu hranu za pse. Od prvog dana se pokazalo da mu prija. Pošto je Joši veoma aktivan pas, potrebne su mu malo veće količine hrane. Već otprilike godinu dana hranimo ga i vlažnom hranom.

On mnogo voli ovu kombinaciju

Joši jede sve ukuse, ali mislim da mu je apsolutni favorit piletina.

Larisa V. sa svojim psom Jošijem

Često postavljana pitanja

Zašto je hrana ista, bez obzira na rasu psa?
Svaki pas je poreklom od vukova. Digestivni trakt psa je napravljen tako da vari meso. Naše granule su napravljene tako da ih lako može žvakati bilo koja rasa od čivave do nemačke doge i podjednako zadovoljavaju potrebe svih rasa.
Zašto PLATINUM nema hranu za starije pse?
Zdrav stariji pas se i dalje može hraniti PLATINUM-om jer je naša hrana veoma laka za varenje i sastojci koje sadrži su visokog kvaliteta. Imajte na umu, međutim, da se potrošnja energije smanjuje sa godinama i količinu hrane treba smanjiti ako je potrebno. Ako se kod Vašeg starijeg psa otkrije neko oboljenje, preporučujemo individualni savet našeg veterinara.
Mogu li svom psu dati vlažnu i suvu hranu istog dana?
Ako želite da svom psu ponudite malo raznovrsnosti, lako možete da mešate sve vrsta PLATINUM hrane. Nije bitno da li ujutru dajete vlažnu hranu, a uveče suvu ili obrnuto. Moguća je i kombinacija vlažne i suve hrane u jednom obroku.
Koju vrstu vlažne hrane da izaberem za svog psa?
Ako želite da svom psu ponudite malo raznovrsnosti, lako možete da mešate sve vrsta PLATINUM hrane. Nije bitno da li ujutru dajete vlažnu hranu, a uveče suvu ili obrnuto. Moguća je i kombinacija vlažne i suve hrane u jednom obroku.
Kako da umesto obične vlažne hrane prebacim svog psa na ishranu na PLATINUM meni-jem?
Prelazak sa obične vlažne hrane na PLATINUM menu treba uzvršiti odmah, bez perioda prilagođavanja. Kako ova hrana sadrži više svežeg mesa u odnosu na običnu vlažnu hranu, nije isključena pojava blage dijareje ali se stolica reguliše u roku od 1 do 2 dana.
Zašto PLATINUM prerađuje sveže meso?
U poređenju sa običnom suvom hranom, koja se uglavnom pravi od mesnog brašna, metoda sporog kuvanja mesa u sopstvenom soku zahteva najmanje 70% svežeg mesa da bi se pripremila PLATINUM sočna suva hrana te termičku obradu na manjoj temperaturi. Razlika između mesnog obroka i svežeg mesa je velika. Da bi se od svežeg mesa dobilo mesno brašno, sveže meso se izlaže termičkoj obradi na veoma visokim temperaturama i pod visokim pritiskom. Ovo uklanja sok od mesa bogat hranljivim materijama iz svežeg mesa pored masti koje su nosioca ukusa. Mesno brašno je stoga značajno manje bogato hranljivim sastojcima od svežeg mesa. Iz kulinarstva znamo da mesni sok i mast daju ukus mesu zbog čega u ljudskoj ishrani koristimo isključivo sveže meso koje kasnije termički obrađujemo. Zahvaljujući metodi sporog kuvanja mesa u sopstevnom soku, PLATINUM sočna suva hrana ne sadrži nikakve veštačke boje, arome i pojačivače ukusa.
Da li PLATINUM izvodi eksperimente na životinjama?
Ne, možete se osloniti na činjenicu da se nikakvi eksperimenti na životinjama ne vrše za razvoj proizvoda i proizvodnju naših proizvoda za hranu i negu - ni mi, ni bilo koja treća strana.
Koliki je vek trajanja PLATINUM-a?
Sočna suva hrana za pse ima rok trajanja 18 meseci nakon proizvodnje, vlažna hrana za pse MENU ima rok trajanja 36 meseci, a MENU Mini 24 meseca nakon proizvodnje.